Aspiratorul nazal vs batista bebelusului

Aspiratorul nazal vs batista bebelusului

Orice parinte de copil mic stie ce inseamna un nas plin de mucozitati si cat de necesar este ca cel mic sa aiba in permanenta nasucul liber. Din pacate, bebelusii nu stiu inca cum sa isi sufle nasul pentru a-l desfunda. Tocmai din acest motiv, parintii incearca sa gaseasca metode blande dar eficace pentru a-l ajuta pe cel mic.

Pe piata dispozitivelor pentru bebelusi exista doua variante pentru a scapa bebelusul de mucozitati.

Cele doua varinate pe care le putem alege sunt: batista bebelusului si aspiratorul nazal.

Batista bebeluslui este un dispozitiv format dintr-un furtun transparent care leaga doua capete:  un capat de plastic rotunjit care se introduce in orificiul nazal si un alt capat care se introduce in aspiratorul casnic. Multi parinti isi fac griji cu privire la conectarea cu aspiratorul insa, batista bebeluslui regleaza automat puterea de aspiratie.

Aspiratorul nazal este un alt dispozitiv de desfundat nasul, insa acesta nu necesita un alt echipament suplimentar ca sa functioneze, ci doar baterii sau conectare la priza.

Cum alegem ce ni se potriveste din cele doua variante prezentate?

Ca sa ne putem forma o opinie clara despre ce varianta ni se potriveste, cel mai la indemana este sa putem analiza diferentele si asemanarile dintre cele dispozitive.

Conectivitate. In ceea ce priveste functionalitatea lor, asa cum am aratat mai devreme, aspiratorul nazal este mai accesibil de folosit, avand in vedere ca nu necesita conectare la aspiratorul casnic asa cum este cazul pentru batista bebelusului. Obtine astfel un punct in plus, mai ales atunci cand e nevoie sa il avem in bagaj in perioadele cand suntem in vacanta si unde nu avem acces la aspirator.

Zgomot. Batista bebeluslui este o varianta zgomotoasa datorita conectarii ei la aspiratorul casnic si in general neplacuta de bebelusi tocmai din acest motiv. In cazuri rare, copiii pot manifesta fobii fata de zgomotul aspiratorului si de aceea varianta de a folosi un dispozitiv mai silentios, asa cum e aspiratorul nazal, pare mult mai plauzibila. Ba chiar mai mult, unele modele de aspiratoare nazale sunt prevazute sa emita melodii placute pentru cei mici atunci cand sunt folosite.

Intretinere. Ambele variante se curata relativ usor. Batista bebelusului nu are nevoie decat de un jet de apa pentru a elimina secretiile insa, cu timpul, furtunul acesteia poate dezvolta spori de mucegai in interior, ceea ce duce la un cost suplimentar pentru achizitionarea unui alt furtun.

Pentru un aspirator nazal, nu este nevoie decat de curatarea recipientului de colectare a secretiilor. Ambele variante se pot steriliza, depinde de preferintele fiecaruia.

Cost. Avand in vedere ca un aspirator nazal are mult mai multe plusuri si este si electric, costul acestuia va fi mai ridicat decat cel al batistei bebelusului. Daca batista are un cost de cativa zeci de lei, aspiratorul nazal poate ajunge la un pret de 2-3 ori mai mare.

Punct comun. Daca pana acum am aratat diferentele dintre cele doua, spre final, vom gasi si un punct comun si anume acela ca, ambele variante sunt recomandate de catre medici. Diferentele dintre ele se refera mai mult la usurinta in utilizare si nu la scopul pentru care sunt folosite. Medicii recomanda ca nasucul celui mic sa fie curatat la nevoie, putand folosi ambele variante.

Un alt punct comun este faptul ca amandoua dispozitivele pot extrage secretiile dupa ce s-a inmuiat mucusul cu solutie salina. Astfel, ambele pot functiona cu sau fara adaugarea solutiilor nazale suplimentare.

Postari asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *