Cum alegi o periuta de dinti pentru copii

Cum alegi o periuta de dinti pentru copii

Cand vine vorba de periute de dinti pentru copii trebuie sa avem foarte mare grija. Nu putem sa cumparam orice periuta pentru ca in functie de varsta si alti factori exista diferite variante.

Varsta joaca un rol important in alegerea unei periute de dinti pentru copii. Este clar ca trebuie sa spalam dintii de cand apar asa ca de la varsta de 5-8 luni (perioada in care apar de obicei incisivii din partea de jos) e nevoie sa alegem o periuta. Pana la varsta de un an este recomandata periuta “degetar” din silicon sau o periuta manuala cu peri cat mai moi. Intre varsta de 1 si 2 ani putem sa continuam cu periuta manuala (mai jos am lasat cateva recomandari) sau una electrica de tip Baby Sonic. Atentie, nu orice periuta electrica este recomandata pentru copii sub 2 ani, prin urmare nu te grabi sa alegi unele care arata foarte bine, sunt colorate si au personaje din desenele animate pe ele. Abia dupa varsta de 3 ani putem sa folosim o periuta electrica asemanatoare cu cele pe care le folosesc adultii dar adaptate la copii si cu peri moi.

Periute copii 0-1 an

La aceasta varsta recomandarea e sa folosesti o periuta de tip degetar precum acestea. Ele sunt confectionate din silicon non-toxic (nu cumpara periute de pe siturile din China pentru ca nu ai garantia calitatii materialelor) si se pun pe deget. O alta alegere foarte buna sunt periutele manuale NUK cu peri moi.

Periute copii 1-2 ani

Periutele electrice de la Brush Baby sunt recomandate de o multime de parinti. Ele beneficiaza de capete ce se pot schimba (primesti 2 in pachet), functioneaza cu baterie (inclusa) si sunt colorate fapt care atrage copiii.

Periute copii peste 3 ani

De la aceasta varsta, o varianta foarte buna sunt periutele de la VITAMMY Smile care sunt sonice (14.000 pulsatii), au peri moi si vin cu 2 capete + o cutie si un capac pentru transport. Ele functioneaza cu 1 baterie de tip AAA deci nu mai trebuie sa cari dupa tine si un incarcator.

Orice varianta ai alege, consulta-te si cu un medic stomatolog inainte pentru a confirma ca respectiva periuta este cea de care ai nevoie.

Postari asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *